Groentetuin

Wij serveren onze gerechten met verse groenten uit onze groentetuin

Ecologisch Erf Emst

Veel van onze groenten oogsten wij zelf van het Ecologisch Erf in Emst. Alle groenten uit deze groentetuin zijn opgekweekt van biologische zaden en plantgoed zonder gif en kunstmest.

Op een erf in Emst waar eerst slechts weiland was met een enkele perenboom, begint zich nu een eco-systeem te ontwikkelen naar het voorbeeld van de natuur waarbij er volop voedsel is voor zowel mens als dier.

Permacultuur

Naar aanleiding van de film ”a farm for the future” zijn wij in aanraking gekomen met permacultuur. Daarnaast heeft het artikel permacultuur als rentmeesterschap van mevrouw L.M. van Wensveen en het contact wat wij met haar hebben gehad ons bemoedigd om met de principes van permacultuur aan de slag te gaan. Zo zijn we terecht gekomen bij de Permacultuur School Nederland van Taco Blom en hebben wij hier onze opleiding gedaan. Wij proberen op basis van deze principes de grond in te zetten ten behoeve van onder andere voedsel voor de mens. Er worden verschillende lagen gehanteerd van bomen, struiken, kruidlagen, kruiplagen, zowel boven als onder de grond. Biodiversiteit is erg belangrijk. Zo werkt alles samen en wordt het voedsel op een natuurlijke manier beschermt tegen ongedierte en ziektes.

ORGANIC INGREDIENTS

Inmiddels is er al heel wat gebeurd; van het aanleggen van swales en poelen tot het planten van vele fruitstruiken, fruitbomen, een- en meerjarige eetbare groenten, bloemen en kruiden maar ook geriefhoutbosjes, windhagen, notenbomen e.d.. Zo is er een tuin ontstaan waar je heerlijk je eigen groenten kunt plukken. Maar je kunt ook genieten van alles wat er omheen te zien is, zoals de vogels die heen en weer vliegen van het grote bos naast ons perceel.


dummy1200800

dummy1200800

FROM SEED TO CUP

To bring you the perfect cup each day we source sustainably grown and artisan roasted premium coffee beans from locations all over the world, including Ethiopia and Jamaica.

These climates create optimal conditions for growing Arabica beans – a type of coffee bean known for its high-quality flavor and sweet aromas.